Zatvoriť
Využite možnosť lacno nakúpiť
Výpredaj
Menu
Produkty a služby

Nové značenie zimných a celoročných pneumatík

Podľa európskych nariadení platia prísnejšie pravidlá pre výrobcov pneumatík.

Týka sa to značenia zimných a celoročných pneumatík symbolom „3PMSF“   čo znamená „Three Peak Mountain Snow Flake“ -  3 vrcholky hôr so  snehovou vločkou sú symbolom pre pneumatiky špeciálne určené pre jazdu na   zasnežených vozovkách, ktorých výkony sú garantované testami.

(Niektorí výrobcovia udávajú aj znak „ICE+GRIP“  - priľnavosť na ľade, prípadne obidva znaky   - ide  však o špecifikáciu pre výrobcov vozidiel konkrétnych značiek).

Na Slovensku však nedochádza k žiadnym legislatívnym zmenám týkajúcim sa povinnosti používať len zimné pneumatiky s alpským symbolom.
Slovenská legislatíva ( § 14 ods. 10 vyhlášky č. 134/2018 Z. z.naďalej povoľuje vodičom používanie pneumatík v zimnom období s označením M+S alebo 3PMSF (alpským symbolom), čo potvrdilo aj Ministerstvo dopravy, že sprísnené pravidlá týkajúce sa označovania zimných pneumatík platia výlučne pre výrobcov a nijako sa netýkajú spotrebiteľov.

Dôležité upozornenie pre našich zákazníkov
Všetky pneumatiky predávané v našej sieti Mikona majú už označenie a homologizáciu na použitie v zimných podmienkach v súlade s platnou legislatívou pre výrobcov

Aký je rozdiel medzi M+S a 3PMSF pneumatikami?
Zatiaľ čo symbol M+S označuje pneumatiky vhodné do veľmi ľahkých zimných podmienok, ako je blato alebo snehová kaša, pneumatiky s označením 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake) musia prejsť prísnymi testami, ktoré overujú ich schopnosť zabezpečiť dostatočnú trakciu a brzdný výkon aj v extrémnych zimných podmienkach na zasnežených cestách. Dezén týchto pneumatík je navrhnutý s viacerými lamelami, čo zvyšuje ich schopnosť lepšie sa „zahryznúť“ do snehu alebo ľadu​.

 


Vyberte preferovanú predajňu
Zatvoriť
Zatvoriť

Chcete si rezervovať termín na sezónne prezutie? Kliknite na REZERVÁCIU.